A csillagok elmesélik még a legutóbbi fogászati élményemet is

Nem tudom, van-e olyan ember a világon, aki ne imádna csillagokat nézni egy hangulatos nyári estén. Hát, ha lenne is ilyen ember, én biztosan nem, ugyanis nem csak nyáron, de a leghidegebb fagyos téli éjszakákon is képes vagyok kint állni, és gyönyörködni a meseszép égboltban. Sőt, talán érdemes pontosítanom, mert nem is egészen csak gyönyörködésről van itt szó: én nagyon komolyan hiszem azt, hogy a csillagok üzeneteket hordoznak a számunkra. Tulajdonképpen a híres asztrológussal, Shrekkel értek egyet, hiszen ő mondja ezt: “A csillagok nem a jövőt mutatják, hanem történeteket.” Én is ebben hiszek. A múltkor is éppen ennek az elméletnek adta tanúbizonyságát az égbolt, amikor is felnéztem, és a számtalan csillag között kipécéztem néhányat, melyek egy számomra éppen roppant ismerős alakzatot formáztak meg.

– Ezt nézd, Eszter! – kiáltottam oda a menyasszonyomnak – Nézd csak! Nem pont úgy néz ki az pár csillag, mintha egy frissen gyökérkezelt fog lenne?

Eszter persze tök hülyének nézett: – Azt megértem, hogy látunk az égen Skorpiót, meg Mérleget, meg Nyilast – mondta – de azért egy gyökérkezelt fog nem gondolod, hogy mégiscsak túlzás, édesem? Persze megértem, hogy belelátod, egy gyökérkezelés után valószínűleg én sem tudnék egy ideig semmi másra gondolni…

Eszternek ebben speciel mondjuk tényleg igaza volt: éppen az azelőtti napon volt a gyökérkezelésem, és valószínűleg egy ideig még tényleg ezen fogok pörögni. Na nem azért, mert bármi rosszul sült volna el: a Fogorvos Budapest névre hallgató cég Kacsa utcai rendelőjében a lehető legnagyobb szakértelemmel és gondossággal jártak el, úgyhogy semmi rossz szó nem érheti a dokikat. Sajnos már több fogam is szuvasodott, és nem nagyon örültem volna neki, ha ki kellene húzni őket – de hát éppen erre való a gyökérkezelés, nem igaz? Ahogy a főorvos úr a helyszínen készségesen el is magyarázta nekem, ez úgy működik, hogy az érzéstelenítés után átfúrják a fogkoronát. Az így feltárt idegkamrában megtisztítják a problémás gyökércsatornákat, majd a fertőtlenítés után a fogkorona helyére ideiglenes tömést tesznek. “Gyorsan túl lesz rajta, nem kell aggódnia” – nyugtatott meg monológja végén kellemes bariton hangján a doktor úr. Szerencsére ebben igaza is volt, a beavatkozás valóban gyorsan és bárminemű probléma nélkül lezajlott, és hát mi tagadás, borzasztóan örülök, hogy túl vagyok rajta, mert már régóta esedékes volt ez a gyökérkezelés – azt hiszem, a lehető legjobb helyen csináltattam meg végül. Őszintén ajánlom mindenkinek, aki hasonló problémákkal küzdene! Különösen azoknak javasolnám, akik Budán élnek, én például nem messze lakom a Mechwart ligettől, na innen konkrétan csak pár perc séta volt eljutni a rendelőhöz… De lakóhelytől függetlenül is azt gondolom, hogy nem sok jobb választást találhattok náluk (ha egyáltalán találtok 🙂 )

Szóval visszatérve a csillagnézős estéhez: amikor megmutattam Eszternek, hogy pontosan melyik csillagok állásába is látom bele a gyökérkezelt fogat, először semmit nem látott. De amikor szép türelmesen elkezdtem neki magyarázni, hogy ott van az íny, a fogbél, a dentin… Sőt, egy kis belemagyarázással talán, de nem sokkal arrébb öt csillag még mintha a fúrót is kirajzolta volna… De ezt már nem mertem mondani drága menyasszonyomnak, mert úgy éreztem, már így is kihúztam nála a gyufát. Ekkor azonban felnevetett, és mondta, hogy tényleg látja a gyökérkezelt fogat. Ez igazán megnyugtató volt, mert így már biztosan éreztem, hogy nem én vagyok teljesen becsavarodva ebbe a gyökérkezeléses sztoriba. Innentől kezdve pedig kacagva, egymást átölelve néztük tovább a csillagokat, és kerestük tovább a múltunkra utaló, minél furább és randomabb csillagképeket.