Csak nézőpont kérdése. A horoszkóp is lehet hasznos, ha úgy állunk hozzá

Azt most, még a legelején le szeretném szögezni, hogy a horoszkópban nem igazán hiszek. Ez első sorban azért van, mert pár éve nagyon fellendült ez a „tudományág” és 100 meg 100 napi/heti/havi horoszkópot olvashatunk el, amelyek mind különböznek. Mindemellett, nem tartom fölöslegesnek a létezését, nagyon jókat szoktunk nevetni a munkatársaimmal, amikor felolvassuk egymásnak az aznapi jóslatokat, tanácsokat. Hazudnék, ha azt mondanám, néha nem gondolkodtam el, azon, amit írt a horoszkópom. Nem azért, mert úgy gondoltam tényleg működik, hanem mert olyan általános témákat is feldolgoz, amelyekbe néha elfelejtünk belegondolni, vagy hanyagoljuk őket.
Egy-egy kollégámnak ilyenkor jut eszébe felhívni telefonon a szüleit, akikkel már napok óta nem beszélgettek, van, aki nyaralást kezd el tervezni vagy épp lemond egy drága óra megvásárlásáról.
Arról ne is beszéljünk, hogy hányan keresnek fel orvost egy vészjósló jövendölés után, ami sok esetben nem is olyan rossz dolog.

Egyik reggel a kolléganőmnek felolvastuk a horoszkópját, amiben az állt, hogy ideje lenne már lazítani, kimozdulni otthonról, megvalósítani rég óta tervezett dolgokat.
Ez most épp passzolt az adott szituációhoz, de ha belegondoltunk az emberek 99%-a úgy érezné, hogy ez valóban neki szól.
Cigi szünetben hozódott fel megint a téma, a szóban forgó kolléganőm mondta, hogy lehet nem ártana kipróbálni „szót fogadni” a horoszkópnak, lássuk mi lesz alapon. Végülis nem vagyunk elvetemült alakok, baj nem lehet belőle.

Neki egész héten arról szólt a horoszkópja, hogy kényeztesse magát, pihenjen, szórakozzon és relaxáljon. Meg is beszéltük, hogy kitalálunk valamit az elkövetkező pár hétvégére, a lazítás többünkre is ráfért.
Új ötletek másodpercek alatt születtek, menjünk el vacsorázni egy előkelő helyre, látogassunk meg pár wellness központot, menjünk színházba, moziba, operába stb.
Az opera a szórakozásra szoruló munkatársamnak is nagyon tetszett, csak azon kezdett el agyalni, hogy mit is vehetne oda fel. Igazából egyikünk sem volt hozzászokva az előkelő eseményekhez, ezért ehhez passzoló öltözettel sem bővelkedtünk.

Én azt javasoltam, hogy menjünk munka után be pár boltba nézelődni. Ehhez senkinek sem volt kedve, még nekem sem, nem is tudom miért javasoltam, hogy menjünk. A kollégám hozzáfűzte, hogy az utcákon amúgy sem szokott látni molett divatot promováló kirakatokat, szóval neki mondhatni esélytelen szerencsével járni.
De mire jók a web áruházak, ha nem erre? Az nem igaz, hogy a molett hölgyeknek lehetetlen ruhákat találni, de ténylegesen nehezebb. Azt semmiképp nem akartuk kockáztatni, hogy valaki emiatt mondja le a közös programokat, inkább közösen kerestünk web áruházakat, hogy meggyorsítsuk a folyamatot. Az interneten szerintem sokkal könnyebben meg lehet találni, amit keresünk, mint a fizikai üzletekben, itt csak klikkelésbe kerül az egész, a másik esetben meg fél napos sétálgatásba, és a 15. üzlet után lehet, már kedve sem lenne az embernek bemenni a 16.-ba.

Molett divat terén például az Abutik.hu-t találtuk a legjobbnak , abból a szempontból, hogy óriási a választék és rengeteg különböző alkalomhoz illő ruhából lehet válogatni. Találtunk sportosabb darabokat, de olyat is, amiben az operába is el lehet menni, vagy épp egy vacsorára.
Ami azt illeti, nem csak egy embernek vált hasznára ez az oldal, többen is körülnéztünk a különböző kategóriákban és mind találtunk valami hozzánk illőt. Együtt adtuk le a rendelésünket és egy laza pénteki napon, a munkahelyen próbáltuk fel egyenként, amiket rendeltünk, ami nem mellesleg egy mini divatbemutatóba torkollott.  Rég szórakoztunk olyan jól, pedig mi addig sem panaszkodtunk a munkahelyi hangulatra.

Összességében, azt tudnám elmondani, hogy nekünk egész jól bevált ez a horoszkópos kihívás, azóta ragadunk ki belőle részleteket, amik esetleg motiválhatnak minket, vagy felgyorsíthatnak egy rég kívánt változást. Tulajdonképpen nem olyan vészes ez az egész horoszkóp téma, ha tudjuk, hogy mit vegyünk/ne vegyünk figyelembe és nem válunk elfogulttá vele kapcsolatban.