A spiritualitás szempontjából is megfelelő az elektromos fűtés

Anyukám eléggé spirituális beállítottságú, folyton próbál odafigyelni minden ilyesmire. Olvassa a horoszkópokat, ügyel a szoba berendezésére, hogy minden jó helyen legyen, füstölőket használ, hogy „kiűzze” a rossz energiákat meg ilyesmik. Ettől függetlenül volt egy nehezebb időszaka a közelmúltban, így elment egy látóhoz, vagy valami ilyesmihez, én nem értek hozzá annyira. Ez az ember kiolvasta neki a csillagokból, hogy egy kis változásra lenne szüksége, hogy feltöltődjön energiával. Nem kell nagy dologra gondolni, a szoba átrendezése például lehet, hogy megteszi.

Neki is álltunk átrendezni az egykori szobámat (mióta elköltöztem az övé lett), ami egyébként nem egy nagy helyiség, így sok variációs lehetőség nincsen. Az egyik fő problémát a nagydarab, régi típusú radiátor okozta. Tekintve, hogy figyelni kell a föld mágneses vonalaira is a berendezésnél (erre van egy kis fém pálcánk), nem lehet akárhova tenni az ágyat, meg az ülőalkalmatosságokat. Viszont, ahova lehetne, ott útban van a rádiátor. Amúgy is mondtam már neki, hogy le kéne cserélni, mert a felújított szobában elég hülyén néz ki, most viszont hatványozottan igazam lett.

El is kezdtem kutakodni, hogy milyen megoldások jöhetnének szóba. Ami gyorsan kiderült, hogy kisebb helységek melegítésére tökéletes lehet az elektromos fűtés, ebből adódóan az elektromos fűtés árak, elektromos fűtés webáruház és elektromos fűtés beszerelése kulcsszavakra próbáltam rákeresni. Hamar ki is lyukadtam egy honlapon, ahol részletes tájékoztatásban részesültem a témával kapcsolatban. Megerősítette az eddig feltérképezett információimat, miszerint a gázfűtés mellé kiegészítő hőforrásnak tökéletes ez a fajta fűtés. Mivel külön termosztáttal rendelkeznek, bármikor lehet külön-külön kapcsolgatni a hőfokot.

Leginkább az elektromos panelekről olvastam, hiszen világossá vált, hogy abba a kis szobába az a legmegfelelőbb. Nem is hangosak, mivel a levegőrészecskék felmelegednek a készülék aljában, majd felfelé szállnak, így nem szükséges külön ventilátor hozzá, ezáltal nincs is, ami hangos legyen vagy elkopjon. A legtöbb készülékre 5 éves garancia van egyébként, ahogy láttam, szóval elég megbízhatónak tűnnek. Vannak kisebb és nagyobb teljesítményű panelek is, szerintem ide elég lenne egy közepes is, de gondolom majd a szakemberek megmondják, milyen az ideális. Az elektromos fűtés árakról is essen szó persze, a webáruházban a legolcsóbb darab kb. 50 ezer forint, míg a legdrágább 80 ezer környékén van, így azért nem egy megfizethetetlen valamiről beszélünk.

Mindezek mellett külön plusz pont, hogy nem is környezetszennyező megoldás. Igaz, a gázfűtés természetkímélőbb, mint mondjuk a régi kályhás változat, de így is keletkeznek nem kívánatos mellékanyagok. Ezzel szemben az elektromos fűtések mentesek mindenféle károsanyag kibocsátástól. Ezeknek a fűtőpaneleknek a felszerelése sem okoz gondot, alapesetben még én is vállalkoznék rá, hogy néhány csavart betekerek a falba, de persze anyukám a spiritualitást is szem előtt tartva, illetve bennem is kevésbé bízva, inkább a szakemberekre támaszkodik. Egyelőre még nem vettünk egyébként semmilyet, de anyukám is kezd hajlani felé, miután őt is felvilágosítottam ezekről. A környezetkímélés kifejezetten tetszik neki, ráadásul nem egy robusztus dologról van szó, sokkal laposabb, a falon is jól mutató panelek ezek, így simán berendezheti úgy a szobát, hogy az megfeleljen a mágneses vonalainak is.

Ami biztos, hogy próbálom meggyőzni róla, hogy wifis panelt vegyen, melynek az az előnye, hogy távolról is irányítható a wifi kapcsolat segítségével. Ezzel szintén spórolhat az ember, hiszen nap közben nem kell, hogy végig menjen a fűtés maximumon, elég, ha a hazafelé úton tekerjük feljebb, így ideális idő lesz mire hazaérünk.

Összességében könnyen lehet, hogy nem is a szoba átrendezésére gondolt az a látó, hanem arra, hogy a fűtést kéne lecserélni. E,z és a bútorok variálása talán már elég nagy változás lesz anyukámnak, hogy helyre billenjen a lelki békéje.