Kalandos utazás a csillagvizsgálóig, még szerencse hogy volt kéznél motorolaj

Kicsi családunk mindig is kollektívan érdeklődött az asztrológia iránt. Mindenki a maga módján. A fiam mindig valami új bolygót, csillagot keresett, jómagam az eget szeretem bámulni és a csillagképeket vizsgálni. A nejem pedig csillagjegyek megszállottja, erősen hisz a köré fűzhető tartalmaknak. Minden reggel elmondja a horoszkópunkhoz tartozó napi félelmeket. Ez történt a múlthét szombatján is, amikor elterveztük, hogy elugrunk a szegedi csillagvizsgálóba, mert egy ötletes program és együtt a család. Aznapi horoszkópomban az állt, hogy ne kezdjek új kalandba, ha tehetem, maradjak nyugton. Személy szerint én nem hiszek ebben, bár lehet nem teljesen alaptalanok ezek az állítások.

Egy átlagos szombati rutin reggellel kezdődött. Szépen megreggeliztünk, mindenki elkészült, bepakolta a kis táskájába, amit magával szeretett volna vinni az útra. Én kimentem átvizsgáltam az autót, nehogy valami gond legyen. Ezt jól is tettem, mert a motorolaj szint elég alacsony volt, még jó hogy volt itthon, mert a minap rendeltem. Valamiért jobban szeretek rendelni, mint benzinkúton venni, mert nagyobb a választék és az a márka, amit általában használok és szeretek, az kevés helyen kapható. Ráadásul nagyon kényelmes az oldalon való böngészés, teljes körű leírást kapok a termékekről. Sajnos kevés benzinkutas érti a dolgát és nem biztos, hogy a legmegfelelőbb anyagot adják az autómhoz. Ezután megvártuk az 5 órát, hogy sötétedésre odaérjünk.

Alig hagytuk el pestet, amikor valami gond támadt az autóval ezért félre kellett állnom. Nem értek túlzottan a kocsikhoz, így csak az egyszerű dolgokat tudtam átvizsgálni és megdöbbentem, amikor megint a motorolaj szint volt túl alacsony. Nem jelzett a lámpa, hogy kevés lenne benne az anyag, így teljesen értetlenül álltam a helyzet előtt. A család már türelmetlenkedett, hisz egy tudásra szomjas kölyökkel nehéz az útszélén dekkolni, amikor menne és ismerkedne a világgal. Próbáltam hívni egy autómentőt, de leghamarabb 3 óra múlva ért volna ki a segítség. Nem tudtam mitévő legyek, 3 óra egy gyereknek egy teljes örökkévalóság, plusz az útról is lemondhatunk, szóval valami más alternatíva kellett.

Azt találtam ki, ez a kis kiruccanás már úgy is elbukott, rendelek a megszokott oldalról motorolajat, hátha szerencsém lesz és a szükség végett, azonnal kihozzák. Így is lett! Megtudtam tárgyalni az ügyfélszolgálattal, hogy küldenek azonnal egy futárt. Amíg vártunk, elmondtam a kölyöknek, hogy most nem tudunk elmenni a csillagvizsgálóhoz, mert a kocsi megbetegedett. Azt a csalódottságot, ami kiült az arcára, nehéz volt látnom szülői szemmel.

Szerencsére nem kellett sokat várni, a rendelt árunk 40 perc alatt kint volt. Elújságoltam a futárnak, hogy mi a helyzet, erre azt a választ kaptam, hogy egy kicsit konyít az autókhoz, ha engedem, megpiszkálná, hátha tud segíteni. Gondoltam sokat nem veszthetünk vele, így is úgy is a szerelőnél fog kikötni. Egy jó 5 percet matatott a kocsi elejébe, majd mondta, hogy kész leellenőriztem én is, hogy valóban szintig van az olaj benne. Elbúcsúztunk és mind a ketten vissza indultunk a főváros felé. Fél óra alatt hazaértünk. A fiam teljesen némán vonult be a házba. Megnéztem, valóban zabálja e a kenőanyagot a motor, mert a vissza út alatt, ugyan úgy fel kellett emésztenie azt a nagy mennyiséget, de minden rendben volt. Pici töprengés után elhatároztam, hogy megpróbáljuk még is az utat, hátha sikerült jól megbütykölnie az autót a futárnak. Végül, ha az autómentőre várnánk, még mindig ott ülnénk az út szélén, szóval akár még időben is lehetünk.

A gyerek majd kiugrott a bőréből örömében, hogy még is elindulunk! A jármű végig az úton nagyon szépen haladt, semmi gond nem adódott. Egy hihetetlenül jó kis szombat este kerekedett az egészből! Vissza fele se volt semmi gond, a hátsó utas is vigyorogva aludt egész úton!

Szerencse, hogy vannak még megbízható szolgáltatások és segítőkész emberek, amíg lehet, csak erről a webshopból fogok rendelni, mert korrekt és megbízható, gyorsan kiszállítják a kívánt terméket és rengeteg a választék!