Mit írt a horoszkópom? És hogy ismertem én meg az esküvői videós fiát?

Hiszek-e a horoszkópomnak? Az az igazság, hogy nem igazán szoktam olvasni, inkább régebben, ma már nagyon újság közelébe sem jutok és általában abban vannak feltüntetve.

Mindig viccesnek tartottam, hogy példaként mindig szerepelt egy híresség is az adott hónapnál, bár sajnos azóta elfelejtettem, hogy Madonnának mi a horoszkópja, de a családtagjaimét, sajátomat meg jó pár barátomét tudom, ez szerintem bőven elég.

Egyik barátnőm éppen házasodni készül. Azt mondja, hogy úgy érzi, hogy megtalálta élete párját. Szerencsés lány, sosem láttam még ilyen boldognak, pedig aztán az évek során már elég sok mindent átéltünk együtt. Boldog vagyok, hogy őt is annak láthatom. Eddig eléggé szkeptikus voltam, de aztán történt valami, amitől azt gondolom, hogy biztos egyezik a horoszkópjuk, illetve illik egymáshoz a vőlegényével.

Az esküvői teendőkkel engem bízott meg a barátnőm, Hajni. Ez elég sok időt és alapos munkát igénylő dolog. Jobb esetben csak egyszer van esküvője az embernek az életben, tehát ennek az egynek tökéletesnek kell lennie. Bár mit is számít a szertartás meg a sok csicsa, a lényeg az, hogy a szerelmesek mindig is boldogok legyenek. Én azért igyekeztem komolyan venni a feladatot. Egy rendezvényszervező céggel is felvettem a kapcsolatot, egy étteremmel, egy virágbolttal és természetesen egy esküvői videóssal, hogy megörökítse Hajni és Peti számára ezt a csodálatos napot, amit majd jól be kell vésni a naptárba mindenkinek, főleg azoknak, akiket meghívtak. A legjobbat, a legprofibbat akartam a szakmából, így több helyen is érdeklődtem, majd végül személyesen is konzultáltam az egyik cégnél. Nagyon jókat írtak róluk. Amikor elmentem a megbeszélt találkozóra egy fiatal, igen jó képű férfi fogadott. Kérdeztem, hogy ő-e a videós és mondta, hogy nem ő, az apukája foglalkozik esküvői videókkal, ő a menedzser. Gondoltam magamban, hogy igen menő cég lehet, ha menedzsere is van. Nagyon sok tennivalóm lett volna még aznap délután, de úgy elbeszélgettem a férfivel, hogy csak úgy elrepült vele három óra. Nagyon jó első benyomást keltett bennem, elég sok mindent megtudtam róla, még a horoszkópját is, úgyhogy már alig vártam, hogy vele is találkozzak ismét majd a nagynapon.

Igen a meghívókkal is nekem kell foglalkoznom. Viszonylag hamar ki tudtam választani, hogy milyenek legyenek, fehér színű papír, kicsit keményebb anyagú és ezüst színű betűk vannak rajta. Én szerintem nagyon szép és elegáns.

Ott voltam akkor is, amikor Hajni éppen ruhát próbált. A lányoknak  ez az egyik kedvenc része az esküvői előkészületekben, hiszen a szép fehér ruhájukban gyönyörűnek kell lenniük a mennyasszonyoknak. Majd elájultam, annyira szép ruhákat láttam. Mesés fodrok, hercegnős szoknyák, minden, amit a szem megkíván. Peti természetesen ezt nem láthatja, mert azt mondják, hogy az balszerencsét hoz, bár én ebben nem igazán hiszek, de a következő eset óta a horoszkópban annál inkább.

A minap ugyanis elolvastam az újságban a horoszkópomat, mert Hajni megkért, hogy olvassam el az övét még leánybúcsú előtt és akkor már úgy döntöttem, hogy ez alkalommal a sajátomat is el fogom olvasni. Az újság azt írta, hogy a hétvégén egy nagyon kellemes estét fogok eltölteni egy bikával. A bika természetesen a másik horoszkópra értendő és nem magára az állatra, csak, hogy félreértés ne essék. Rögtön eszembe jutott az esküvői videós menedzserként dolgozó férfi, akivel a minap találkoztam, mert, hogy ő is egy bika.

Annál jobban vártam a másnap estét, hogy Hajni és Peti végre kimondja a boldogító igent, én meg újra találkozzak az újdonsült bikámmal.

A ceremónia meg minden a lehető legnagyobb rendben ment. Nagyon boldog voltam, hogy mindössze pár hónap alatt sikerült ezt összehoznom és, hogy láthatom a barátnőmet, ahogy élete egyik legszebb napját élvezi ki éppen.

Amikor végre beindult a zene, a zenekar elkezdett játszani, kicsit lepihentem, mert eléggé elfáradtam az egész napos rohanásban, mindig volt valami tennivaló. Mikor leült mellém az a bizonyos menedzser és gratulált hozzá, hogy ilyen szépen összehoztam a dolgokat. Nagyon örültem, hogy odajött, mert nagyon kellemes a társasága és megint nagyon sokat beszélgettünk, utána meg a táncparkettre is kitévedtünk.

Úgy néz ki, hogy ezúttal a horoszkópomnak igaza volt, mert tényleg nagyon kellemes volt az estém, sőt az egész hétvégém, mert a fiúval másnap is találkoztam. Hajni és Peti nászútra mentek, én meg randira.