A ház, ami közel van a csillagokhoz

Szerintem az asztrológia, és annak az ősibb, primitívebb formái valószínűleg egy idősek a vallásokkal és magával az emberiséggel. Hiszen amióta létezünk mi emberek, azóta tekintünk fel éjjelente a csillagokra és szédülünk meg a szépségüktől és számuktól. Az, hogy évezredekkel ezelőtt pontosan tudták bizonyos kultúrák, hogy amit az égen látnak, az nem csupán egy díszítés, hanem valami olyan hatalmas mennyiségű és méretű jelenség, ami hatással van ránk is apró kis lényekre egy hatalmas sárgolyón, ami éppen keringve repül a semmi közepén.

Az asztrológiát, mint módszert Kr. e. 8. században Mezopotámiában, Egyiptomban és Görögországban pedig a 2. században kezdték el használni, de a többi kontinensen is megjelent, Kínában, Indiában egyaránt, és még a maják és aztékok is használták az amerikai kontinensen. Döbbenetes. A középkorban meg simán elterjedt az a nézet, hogy a nap kering a Föld körül. Olyan nevetséges, nem? Mennyi mindenre jöttek rá az emberek évezredekkel ezelőtt, aztán a középkorban, hát igen, ezért is nevezik néha sötét középkornak. Az emberi civilizáció kicsit leesett abban az időben a székről. Na de mindegy is, ha valaki nem is hisz nagyon az asztrológia által körülírt szabályokban, miszerint a születésünk és életünk impulzusát és lendületét nagyban meghatározzák a kozmikus erők, akkor is a Földön kívül létező más égitestek puszta jelenléte is már agy és lélektágító hatással bírnak. Legalább is rám nagy hatással van az, hogy milyen kis icipici semmik vagyunk a végtelen tér egyik számtalan csücskében.

Ha érdekel a téma érdemes utána olvasnod, hogy az ősi kultúrák mennyire voltak tisztában a kozmosszal, szédítő és valahol csodálatos is egyben. Persze a tudomány jelenlegi állása szerint történő részletes fizikai felfedezése a körülöttünk lévő univerzumnak nagy valószínűséggel még sosem történt meg ilyen formában, mint, ahogyan ma zajlik. Valahol a régi tudás és az új mostani ismeretek találkoznak, akkor amikor feltekintünk az égre. Egy asztrológiával foglalkozó embernek vajon mi lehet az ideális otthon? Egy olyan ház, ami közel van a csillagokhoz.

Történt ugyanis, hogy egy sámándob készítő ismerősöm beleszeretett egy hölgybe, aki asztrológus. Mindketten elvarázsolt típusúak, így mikor idővel úgy döntöttek, hogy szeretnének egy saját otthont, akkor olyan helyet akartak, ahol közel lehetnek a csillagokhoz. Egy ilyen eladó ház megtalálása volt a cél.

eladó ház

Eladó házat számos módon lehet keresni, van, aki az ingatlanügynökre esküszik, van olyan, aki türelmesen vár, mire az ismerősök között feltűnik egy illető, aki tud eladó házat. Továbbá lehetőség van saját magunknak hirdetni eladó ingatlanokat, ehhez természetesen az internet szükséges. Az apróhirdető oldalakból is elég sok található a világhálón, és emiatt olyan is előfordul, hogy valaki több hasonló oldalra is feltölti a hirdetését, ám ez nagyon macerás is lehet, mert egyszerre több ilyen oldalt kell kezelni, és azzal rengeteg idő megy el, ám ha keresel házat és nem eladsz, akkor minél több helyen tudsz böngészni, annál jobb.

Ez a különc pár úgy döntött, hogy nem szeretnének maguk építkezni, hanem egy olyan eladó ház megtalálása a cél, ami vidéken van, a fényszennyezés nagyon kevés (tehát inkább falu széli legyen), lehetőség szerint pedig egy hegyen terüljön el. Magyarországról lévén szó, így a hegy fogalma nem lehet egy hatalmas, eget karistoló sziklaóriás, de ők ezt nem is bánták, nem szerettek volna külföldre költözni emiatt.

Végül a nextapro.hu nevű oldalon találták meg az álmaik otthonát, és a vásárláskor kiderült, hogy az eladó miért ott kezdett hirdetni. Az egyik ok amit említett az volt, hogy azon az oldalon ha feladsz egy hirdetést, akkor egyben regisztrálsz is, tehát nem kellett külön bajlódnia a regisztrációval, ez egy nagyon kellemetlen dologgá tud válni akkor, ha az ember minden oldalon azzal szembesül először, hogy adja meg az adatait, meg jelszót, stb. és utána csinálhat bármit. Na itt egyszerre történik a kettő.

Ezen kívül az is jelentős szempont volt, hogy maga a hirdetés feladás gyors és egyszerű folyamat és ingyenes is, tehát nem kell külön összeget fordítani arra, hogy a saját hirdetésünket mások megtalálják. Ez probléma szokott lenni egy olyan oldalon, ahol fizetett hirdetések is vannak, itt nem ez a fő profilja az oldalnak, hanem maga az apróhirdetés klasszikus formája, jutalék rendszer nélkül, vagyis az eladott dolgok után nem kell a weboldalnak jutalékot fizetni. Persze van lehetőség kiemelt hirdetésre, de ez nem hatalmas ablakban tolakodik az arcunkba, hanem a menüben egy opcióként van feltüntetve.

Az eladó ház egyik nagy kérdése az, hogy milyen állapotban van, ez pedig a feltöltött képek alapján és e leírás révén már nagyjából ki lehet következtetni, és aztán persze úgyis élőben meg kell nézni az ingatlant, hogy valóban megfelel-e nekünk, vagy csak elméletben.

A weboldalon található kereső ebben a segítségünkre van, egyrészt az alapszűrőnél ki lehet választani ,hogy családi házat keresünk, és bejelölhetjük, hogy csak képes hirdetések érdekelnek minket, aztán meg lehet adni természetesen az árat, hogy milyen ár kategóriában releváns számunkra az ominózus eladó ház, hol található, stb.

A fent említett pár pont ezt a keresőt használva botlott bele itt egy olyan házba, ami nem volt nagyon lerobbanva, de azért felújítandó volt, a pilisi hegységben található, és olyan tetőablakokkal bír, amelyeken kinézve ha tiszta volt az ég éjjel, akkor gyönyörűen lehet látni a csillagokat. Fel is tett az eladó erről egy képet, meg persze még egy tucatot ezen kívül, ha azt a képet nem készíti el, akkor könnyen lehet, hogy elsiklanak felette. Tehát ha hirdetést adsz fel itt, bármiről is legyen szó, igyekezz a képekkel jól körül írni, hogy mit szeretnél eladni, és utána gondolkozz a szövegen.

Lehet szó amúgy teljesen más dologról, mint egy eladó ház, ugyanazzal a szisztémával fel tudod tölteni az oldalra, és a környezetedben megtalálhatod azt, amire  éppen szükséged van. Ez az apróhirdetések lényege. Szerintem olyan, mint egy webshop, csak éppen a felhasználók töltik fel oda az eladni kívánt cuccokat.

Látszik ezen az oldalon, hogy azzal a hozzáállással fejlesztették, hogy egy barátságos, könnyen kezelhető felület jöjjön létre, ahova az ember szívesen „visszajár”.

Ráadásul törekednek a biztonságos vásárlás megőrzésére, így a rendőséggel együttműködve igyekeznek folyton kiszűrni a csalásokat.

És ha netán nem találnál eladót az általad kínált házra, akkor még mindig választhatod a kiemelés funkciót, aminél egy kisebb összegért cserében kiemelik majd a hirdetésedet.

Mi sem mutatja jobban az oldal egyszerűségét, megbízhatóságát és barátságos mivoltát, mint az, hogy egy különc pár is megtalálta magának itt azt, amit keresett.