A csillagok jósolták meg nekem, a faültetés váltja meg a sorsomat

Sokáig csak a horoszkópra hallgattam, de egy idő után – bár nagyvonalakban bekövetkezett mindig, amit jósoltak – részletes útmutatóként már nem szolgált számomra, amit többnyire írtak, csak úgy általánosságban. Konkrétabb válaszokat akartam, hogy min kell változtatnom ahhoz, hogy végre elérjen engem a békesség!

A jósnál végül a faültetés küldetését szabták rám, mint ami megváltja (megválthatja) majd a sorsomat, és így, két év elteltével mondhatom, hogy működött a “recept”! A gazdabolt.hu is sokat segített! Facsemete védőrács, és minden ilyesmi erről a helyről gyorsan beszerezhető. Amivel óvni, gondozni lehet gyenge korukban a gyümölcsfákat, és ők azok, akik bírják, a hozzám hasonló lelkes amatőrök kérdéseit és fáradhatatlanul a segítségünkre sietnek. Mármint a Gazdabolt munkatársai – nagyon szerethető, gazdálkodó emberek.

Elkezdtem tehát kertet művelni. Soha ehhez hasonló békés pillanatot nem leltem még szabadidős tevékenységben. Ráadásul a Gazdaboltban pont kedvezők a vetőmag árak. Be is vásároltam mindenféle magokból és palántákból is, ha már ott voltam. A magok is gyorsan kinőnek, de szeretem, ha nem csak a földből kibújásra kell várnom, hanem addig foglalkozhatok facsemetékkel, palántákkal. Valamivel, amin már látszik, hogy életben van, és lehet vele beszélgetni. Szerintem ugyanis fontos, hogy személyes kapcsolatunk legyen más élőlényekkel, akár a növényekkel is. Sokan esküsznek inkább a kutyára. Na nekik nincs is otthon olyan fájuk, ami akár az unokájuk korában is még állni fog, és igenis jót tesz most és ezután is a társadalomnak és a földnek. A Gazdabolt segített abban, hogy ne csak önmagamat találjam meg, hanem azt is, hogyan segíthetek másoknak azzal, hogy én jól érzem magam, és tisztábbá, szebbé teszem a környezetemet.

A csira magok kiválóak arra, hogy azokból fejlődve rengeteg növény az étkezésünket előnyére változtassa. És variáljuk is ezáltal, amit beviszünk a szervezetünkbe. Csíráztatáshoz szükséges eszközöket is árulnak, és persze, tehát egy rakás csíranövényt! A linket átnézhetitek a listát… Hamar megjelennek a csírák, és velük könnyebb bánni természetesen, mint amikor fanevelésbe vág az ember. Nem csak a gyorsaság, az eredményesség is garantált, főleg, ha követjük a gazdabolt.hu bármely termékre vonatkozó tájékoztatóját. Sokszor csak ennyi az egész: egy-két kanálnyi mag egy üvegbe, vízzel feláztatni, utána egy ideig a vizet rendszeresen cserélni, és várhatóan jön is az eredmény.

A kedvencem pedig, a csira magokon túl, a mostani kertészkedős, növénynevelős kalandból a majom szilva, amiből 5 magot rendeltem csak. Ez a lombhullató pedig eléggé fagytűrő, és akár 5 méter magasra is megnőhet, szóval ilyen kevésből valami grandiózus nőtt ki. Ennek a növénynek komoly felhasználása van a gyógyászatban is. És csodálatos!

Növényt nevelni egyben felemelő, és egyben megnyugtató. A fent említett “kalandokban” lehet nektek is részetek, ha a gazdabolt.hu-ra bízzátok magatokat. Valamint itt a tél is. A következő ültetős időszakig madáreledel vagy akár kész madáretető is kapható (nem csak akkor, de most pláne jól jön). Nagyon sok jót tehettek ezekkel a termékekkel, nem csak magatoknak! Én pedig a békességet is megkaptam ezzel, így mindemellett tényleg azt tudom javasolni, higgyetek a csillagoknak, a javatokra fog válni!