A horoszkópomban azt olvastam, hogy malacom lesz, nem erre gondoltam

Minden héten olvasom a horoszkópomat, és eddig minden alkalommal bejött. Tudom, hogy sokan nem hisznek a horoszkópnak, sokak szerint az asztrológia csak valami áltudomány, pedig igenis sok mindenre lehet használni, csak tudni kell alkalmazni.

A horoszkópot is okosan kell olvasni. Amikor a heti horoszkópomat olvastam, akkor a malacom lesz szófordulatra azt hittem, hogy szerencse, és nem peppa malac játékok fogják keresztezni az utamat. Pedig végül így lett. A héten nagyon sokat foglalkoztam Peppa malaccal, és végül is átvitt értelemben is malacom volt, mert az egész heti keresgélés meghozta a gyümölcsét. De ne szaladjunk ennyire előre.

Egy nagyon kedves barátnőmnek a kislánya nemrégiben töltötte a 3. életévét, ennek alkalmára pedig egy kisebb partyt csaptak, amire engem is meghívtak. Egyébként, a horoszkópomban meg volt említve a szórakozás is, úgyhogy még ez is képbe vágott. Gondoltam, a party kimenetele lesz majd szerencsés vagy ilyesmi. Hiszen annyi helyen érhet a szerencse! A mindennapi életben, a munkában, kapcsolatokban, pénzügyekben, bárhol.

Mindig hallgatok a horoszkópomra és eddig mindig be is jöttek a jóslatok, amikor azt mondta, vigyázzak a pénzügyeimmel, akkor is igaza lett, és az előléptetésemet is akkor kaptam meg, mikor a horoszkóp jósolta. És mivel hétről hétre mindig beválik, amit olvasok, feltétel nélkül hiszek is neki.

Éppen ezért vártam a szerencsemalacot, de csak nem jött, a party viszont egyre közeledett, mikor eszembe jutott, hogy a kislánynak még semmilyen ajándékot nem vettem.

Egyből felhívtam az anyukát, azaz a barátnőmet, hogy mit szeretne a tündéri kislánya a születésnapjára. Általában a gyerekek ilyenkor teljes listát készítenek, hiszen nagyon egyszerűen befolyásolhatók, mindig éppen az kell nekik, amit meglátnak Nos, azt hittem, most is így lesz, és tulajdonképpen csak megszokásból telefonáltam, de még szerencse, hogy előbb felhívtam az anyukát. A kislánynak ugyanis egészen konkrét elképzelései voltak az ajándékait illetően, és az anyuka mindenkinek kiadott valamit, amit megvehet. Így jutottak nekem a Peppa malac játékok, azon belül is egy Peppa malac: bűvész party játékszett.

Eléggé konkrét kívánság volt, így örültem, hogy nem kell majd hosszasan válogatnom a játékboltban, azon gondolkozva, hogy mégis milyen ajándék lenne a legjobb ez 3 éves kislánynak. Gondoltam, hogy ezzel minden, a vásárlással járó kellemetlenséget sikeresen meg fogok úszni, de sajnos nem ez jelentette a szerencsémet. Mint kiderült, a Peppa malac játékok nagyon közkedveltek, sok gyerek „vadászik” rájuk és éppen ezért szinte állandó hiány van belőle.

Az első játékboltban minden volt, ami Peppa malac, olyan dolgok is, amiket el sem tudtam volna eddig képzelni, de persze az a bűvész party játékszett, ami nekem kellett volna, sehol sem volt. Már azt is megkérdőjeleztem, hogy egyáltalán létezik-e ez a szett, és nem csak valamiféle tréfát űz velem a barátnőm.

Három játékbolttal később vetemedtem arra, hogy megkérdezzem az eladót, hogy mégis hogyan lehet Peppa malac bűvész party játékszetthez jutni ebben az országban záros határidőn belül. Kedves, segítőkész nő volt, de ő sem tudott annál többet tenni, hogy megnézte a játékbolt hálózat szerverén, hogy melyik üzletben lehet kapni. És sajnos megszületett a válasz, náluk egyikbe sem, nem is forgalmazzák. Pedig valahol látta a gyerek!

Teljesen megsemmisülve álltam ki a sorból, mikor egy édesanya, aki látta, mennyire elszomorodtam a hír hallatán, és valószínűleg fültanúja is volt a beszélgetésnek, odalépett hozzám.

Beszédbe elegyedtünk, mondta, hogy mivel egyre több a játék, nem tudnak mindenből tartani a játékboltokban, de persze van megoldás, neki van egy kedvenc oldala, a jatekwebshop.eu, ahol számtalan sok játékot lehet kapni, és Peppa malacos is rengeteg kapható ott. Megköszöntem a segítséget és feljegyezte a telefonomba a weblap címét. Azt hiszem, ez a nő volt az én szerencsém. Jókor voltam jó helyen, és őt is talán a sors vezette éppen oda, hogy megoldja a Peppa-problémámat.

Nem kellett sokat keresgélnem a rengeteg játék között, a Peppa malac játékok kategóriában viszonylag hamar szembejött velem a keresett Peppa malac bűvész party játék, így azt egyből a kosaramba is tettem.

A rendelés és a fizetés nagyon egyszerűek voltak, a csomagomat pedig nem sokkal később, ha jól emlékszem, két nap múlva szállították is, így Peppa már a kezeimben volt, éppen időben.

Az oldalon rengeteg játék van, olyan nagy a kínálat, hogy amit a játékboltokban nem lehet megtalálni, azt itt biztosan megleli az ember. Külön mesefigurákra is lehet keresni, ezzel megkönnyítik a hozzá nem értő szülők, rokonok helyhetét, a szűrők pedig segítenek, hogy a számunkra legoptimálisabb ajánlatok jelenjenek meg mindig.

Így tehát a szerencse is megvolt, a malac pedig duplán is, a horoszkópom ismét bevált.

A szülinapi zsúr is nagyon jó volt, a gyerekek élvezték, a kislány imádta a peppa malac játékokat és a többi gyerek társaságát, természetesen mi, felnőttek is elég jól éreztük magunkat ahhoz képest, hogy azért ez mégis csak egy gyerekzsúr volt.

Kíváncsi vagyok, vajon mi lesz a következő horoszkópomban. De az biztos, hogy mostantól jobban figyelek a horoszkópra, mert lehet, hogy az egyértelműnek tűnő szimbólumok végül mást jelentenek, mint azt az ember gondolná. Így volt az én esetemben is, a hatalmas szerencse helyett egy egész délutánon át hajkurásztam Peppát, a rózsaszín kis malacot, aki mint kiderült, nagyon népszerű a gyermekek körében.