Mit mondanak a csillagok a gyerekvállalásról?

A gyermekáldás talán a legfontosabb dolog egy ember életében, és éppen ezért nagyon gyakran ruházzuk fel természetfeletti jelentőséggel is. Már az őseink is egy misztikus csodaként fogták föl az élet születését, és ez a mai napig sem változott. Bár az orvostudománynak köszönhetően már pontosan tudjuk, milyen biológiai folyamatok zajlanak le ilyenkor egy nő testében, de a születést ettől függetlenül is egy csodának éljük meg, és nem véletlenül.

A születés misztériumáról egész könyveket lehetne teleírni, én most viszont azokra a kérdésekre koncentrálnék, amik a születés után merülhetnek föl bennünk. Vegyünk egy egyszerű példát: mi alapján válasszunk babakocsit?

Csak a legjobbat vedd meg!

Ha valaki nem is kedveli az ezotériát, abban biztosan egyetért velem, hogy a megfelelő babakocsi kiválasztása egy fontos feladat, és kell rá elég időt szentelni. Rengeteg tényezőt lehet figyelembe venni, amik nem csak a lehetőségeiden, de a tulajdonságaidon is múlnak! Mutatok egy oldalt, ahonnan én vettem utoljára babakocsit, mert itt biztosan te is meg fogod találni a tökéleteset számodra:

Ha sportos és energikus vagy, akkor szinte bármilyen babakocsi megfelelhet neked, mert nem lesz előtted akadály. Ha viszont nem vagy egy nagy sportember, és lift sincs a házban, ahol élsz, akkor érdemes egy könnyebb darabot választanod, amit akár egyedül, vagy segítséggel egyszerűen fel tudsz cipelni.

Ha sokat autózol, akkor válassz olyan babakocsit, aminek van egy kiemelhető része, vagy könnyedén összecsukható. Az előbbi megoldásnak a nagy előnye, hogy abban így utazás közben is kényelmesen tud majd feküdni a baba, és nem kell ehhez egy külön ülést venni.

Ha rengeteget sétálsz a természetben (ahogy én is szoktam) akkor figyelj arra, hogy a kerekek megfelelő méretűek legyenek. Ha nem tervezel mást, csak kövezett járdán való sétákat, akkor erre nem kell annyira figyelned.

Ha egy-egy séta alkalmával a bevásárlást is elintéznéd, akkor értelemszerűen olyan kocsit kell választani, amiben elég hely lesz a megvásárolt áruknak is.

A legfontosabb azonban mindig a baba kényelme

A fenti példák talán segítettek neked a döntésben, de ne feledd, hogy az első kérdésed mindig az legyen: mi lesz a legjobb a babának?

A gyermekednek tökéletesen kell elférnie a babakocsijában: legyen elég helye akkor is, ha télen alaposan felöltözteted, és adott esetben tudj mellé tenni játékokat is. Emellett pedig figyelj arra, hogy a gerince is megfelelően támasztva legyen, bár nem hinném, hogy ma még piacra engednek olyan babakocsit, ami ne felelne meg az egészségügyi előírásoknak.

Amire még én személyesen figyeltem a babakocsink kiválasztásánál, az a díszíthetőség. Furcsán hangozhat, de fontosnak tartottam, hogy a gyermekem csillagjegyét (Kos) minél többféle formában jelenítsem meg körülötte, hogy ezzel is kihangsúlyozódjanak a személyiségében a pozitív tulajdonságai. Először még csak különböző medálokat lógattam le a napellenzőjéről, később rajzoltam is rá, sőt, még a hímzéssel is megpróbálkoztam – igaz, ez utóbbiban nem volt túl sok sikerem.

Még csak két éves a fiúnk, de igazából már most látszik rajta, hogy egy igazi Kos: nagyon nyitott, nagyon gyorsan tanul, és rengeteget, de rengeteget mosolyog. Barátainak mindig szívesen kölcsönadja a játékait, nem látom benne az önzőségnek semmilyen jelét. Arról, hogy vajon mennyire lesz szókimondó, ha megtanul tisztán beszélni, még nem tudok mit mondani – de igazából minden gyerek szabad szájú, nem igaz?

Persze az is igaz rá, hogy türelmetlen, de egyelőre ezt is betudjuk a korának. persze nincs olyan, hogy valaki csak a pozitív oldalát hordozná a csillagjegyének, de hiszek benne, hogy a babakocsikon lévő jelek valamilyen szinten segítettek a jellemének formálásában.