A horoszkóp előre megjósolta a napelemeket

A férjem nagyon szkeptikus az asztrológiával kapcsolatban. Számtalan vitát lefolytattunk már; vele ellentétben én meg vagyok győződve róla, hogy a csillagok nem hazudnak. Jó, nem minden nap találja el pontosan az asztrológus a horoszkópomat, de rengeteg olyan alkalom volt már, amikor teljes mértékben igaznak éreztem az aznapi horoszkópot. Nem mondom, hogy minden reggel elolvasom a horoszkópomat és aszerint élem az életemet, de érdekességképpen bele szoktam olvasni, főleg esténként, hogy mennyire illett a napomra. Azért folyamatosan próbálkozom, hátha a férjem is megbarátkozik kicsit az asztrológiával, még ha nem is szereti meg.

Hatalmas változás és hosszútávú döntés várható

Hétvégén kivételesen reggel böngésztem végig a horoszkópokat és a férjemnek azt írta, hogy a hétvégén hatalmas változás áll be az életében, hosszútávú döntésre szánja el magát. Nevettem is rajta, hogy na, csak nem elválunk? A férjem csak legyintett és olvasta tovább a hírportált, amit minden nap megnéz. Aztán egyszer csak megkérdezte, hogy nem gondolkoztam-e még azon, hogy napelemeket telepítsünk a házra? Én még mindig a horoszkópot olvastam, úgyhogy csak fél füllel figyeltem. Részletezni kezdte a férjem, hogy így egy nagyon modern módját választanánk az energiatermelésnek, haladnánk a korral, függetlenednénk az áramszolgáltatótól és még a környezetet is védenénk. Nekem semmi bajom a napelemekkel, hogy őszinte legyen, nem ástam még bele a témába magam annyira, hogy érdemben véleményem legyen róla. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy rengeteg pénzbe került egy napelemes rendszer.

Nem hagyhattam figyelmen kívül a horoszkópomat

Ezt meg is mondtam a férjemnek, aki rávágta, hogy tudja, de pont most olvas egy cikket a napelemes rendszerek támogatásáról, pályázatokról. A napelemek pályázat nélkül hatalmas vagyonba kerülnek, pályázattal meg gondolom, egy közepesen hatalmas vagyonba. A férjem bizonygatta, hogy nem így van, de én nem igazán akartam hinni neki, úgyhogy le is zártuk a beszélgetést. Legalábbis én azt hittem, amikor egyszer csak fennhangon elkezdte felolvasni a férjem az én hétvégi horoszkópomat. „Ellene vagy a pozitív változásoknak, pedig most lenne igazán szükséged egy jó ötletre vagy egy kedvező változásra. Nyiss az új dolgok felé!” Majd sokatmondóan bámult rám. Beadtam a derekamat, úgyhogy az egész délelőttöt azzal töltöttük, hogy a napelemekről néztünk videót, képet, utána olvastunk vagy száz honlapon, meghallgattunk interjúkat boldog napelem tulajdonosokkal, akik biztosan állították, hogy életük legjobb beruházása volt a napelem, és így tovább. Már zsongott a fejem a napelemektől, amikor leültünk ebédelni.

Az internet minden szegletét átkutattuk a napelemek témában

Délután jobban beleástuk magunkat a napelem pályázatokba és támogatásokba. Ezen a területen inkább én voltam elememben, mert én szeretem az ilyesmit, bogarászni a kiírások, rendeletek, információk tengerében. A férjem pont ezt a részét utálja minden igénylésnek és vásárlásnak, úgyhogy mondhatjuk, hogy munkamegosztással dolgoztunk. Vissza nem térítendő támogatást sajnos nem találtam, magánszemélyeknek jelen pillanatban nem volt elérhető az ilyen jellegű támogatás, de egy kamatmentes hitel ígéretes alternatívának bizonyult. Nem vagyok valami nagy rajongója a hiteleknek és kölcsönöknek, de nem mindent engedhet meg magának az ember a kis pénzéből, élni pedig nem élünk hatszáz évig, hogy mindenre összespóroljuk a pénzt. Miután alaposan átnéztük a dolgot, megállapodtunk a férjemmel, hogy alszunk rá egyet és vasárnap reggel átbeszéljük az egészet. Én már rég lefeküdtem aludni, amikor ő még mindig a számítógép előtt ült és a legapróbb információkat is szívta magába a napelemes rendszerekkel kapcsolatban. Eszébe jutott még egy volt gimnáziumi osztálytársa, aki a legutóbbi osztálytalálkozón mesélt a saját tapasztalatairól a napelemekkel, úgyhogy vasárnap délelőtt sűrű elnézések közepette fel is hívta.

Ugye, az asztrológus előre megmondta

Miután beszéltek vagy másfél órát, a férjem kijelentette, hogy részéről jöhetnek a napelemek, őt teljesen meggyőzték. Én pedig nem akartam semmi jónak az elrontója lenni, úgyhogy vasárnap délutánra már az árajánlat kérése gombot is megnyomtuk. Este csak úgy poénból megjegyeztem a férjemnek, hogy látja, a horoszkóp előre megmondta, hogy nagy változások és döntések lesznek itt a hétvégén, mire elgondolkodva rám nézett, hogy és tényleg. Ki tudja, a végén még elkezdi olvasgatni a horoszkópot ő is.