A csillagok nem hazudnak

Imádom a horoszkópokat, szerintem tök szuper dolog az asztrológia, és nemrég olyan dolog történt, hogy már senki nem fog tudni meggyőzni az ellenkezőjéről!

Egy barátnőm, aki szintén nagy csodálója az asztrológia tudományának, már mondta egy ideje, hogy aggódik az apjáért. Mióta nyugdíjas, nem találja a helyét a világban, nem találja a megfelelő időtöltést magának, és egyre többet kezdett el inni. Az elmúlt pár hónapban ez már odáig fajult, hogy minden este a kocsmában kötött ki, kivéve hétvégén, amikor az unokái náluk voltak. A barátnőm már nagyon kétségbe volt esve. Egyik hétvégén az apjánál felejtette az éves horoszkópját, ami minden jegynek előrejelzi a 2020-as év dolgait. Mint kiderült, ezt a könyvecskét a barátnőm apja megtalálta, és elolvasta.

Egyik héten előállt a családnak, hogy ő alkoholterápiára akar menni. Elmondta, hogy a horoszkópjában azt olvasta, itt az ideje változtatni az életén, és nem halogathatja tovább, hogy egy régóta húzódó problémával végre elkezdjen foglalkozni. Utánanézett és talált egy központot, ahol nem kevés pénzért ugyan, de egy egy hónapos program során segítenek a résztvevőknek kezelni függőségeiket.

Persze a központ teljes diszkréciót ígér, ez is fontos volt a barátnőm apjának, hiszen ő a munkahelyén magas pozícióban dolgozott, elismert szakember volt, akinek máig nagy presztízse van a cégben. Ezt nem kockáztathatta azzal, hogy bármilyen állami egészségügyben lévő lehetőséget igénybe vegyen – arról nem beszélve, hogy ilyenek alig léteznek, és ami van, oda is szinte lehetetlen bekerülni. Bár ebbe a Felépülők nevű központba sem olyan egyszerű, hiszen kis létszámú csoportokban – 3-5 fő – dolgoznak, és egyre több az érdeklődő, pont az állami programok hiánya miatt.

Iszonyú nagyra tartom Ati bácsit, hogy így fel bírta ismerni, és aztán fel tudta vállalni a problémáját a családja előtt. Azért egy köztiszteletben álló embertől ez nagy szó, sokan ilyen helyzetben csak évekig mismásolják el a problémát egészen addig, amíg elő nem jönnek az alkoholizmus jelei… Ezek mind egészségügyi, mind szociális jelek lehetnek. Ati bácsi még időben van, az egészsége még rendbehozható, ezt a központban elvégzett ingyenes állapotfelmérőn is elmondták neki.

Fantasztikusnak tartom, hogy mindezt a nagy változást egy horoszkóp inspirálta, ezentúl csak még inkább fogom mondani az embereknek, hogy a csillagok bizony nem hazudnak.