Az asztrológia és az online filmek világa

Nagynéném világéletében nagyon spirituális volt: hitt abban, hogy a csillagjegyünk meghatározza a személyiségünket, ahogy a születésünk dátuma és órája is, mostanában pedig a tenyérjóslás után érdeklődött aktívan. Bár én nem voltam „hívő” imádtam hallgatni, amiket mesélt. Hogy már megint mennyire telibe, amit olvasott magáról, vagy hogy mi mindent fejtett meg a saját tenyeréből…

Ahogy hallgattam a lelkes beszámolóját, eszembe jutott egy film: „Tanti, neked tutira meg kéne nézned a Szerelmi bájital című filmet, imádnád! Egy biokémikus srác elmegy egy cigányasszonyhoz, aki otthonosan mozog a mágia területén, aztán a laborban elemzi, és persze kipróbálja a kapott a bájitalt!”

Tantinak szerencsére van humora, így rögtön nevetve megkért, hogy töltsem le neki, és vigyem át valamikor pendrive-on. Csodálkozva kérdeztem vissza, hogy miért nem nézi meg online, sokkal egyszerűbb. Azt felelte, még sose próbálta.

Így felírtam neki annak az oldalnak a címét, ahol én is szoktam online filmeket nézni. Aztán láttam, milyen kétségbeesetten nézi a papírcetlit, ezért elmagyaráztam, hogy működik a rendszer.

A honlap egyszerű és praktikus: amikor megnyitja, rögtön a legújabb és a népszerű filmekkel fog találkozni, felül, jobb oldalt pedig ott lesz a keresősáv. Csupán be kell írnia a film címét, és máris megnézheti az adatlapját. Itt fel lesznek tüntetve alapvető adatok: megjelenés dátuma, főbb szereplők, rendező, író, valamint az IMDb pontszám is. Ha az ajánlóm ellenére bizonytalan, a leíráson túl megtalálja a film előzetesét is. Ha ezek után is érdekli, nincs más dolga, mint beikszelni, hogy nem robot, ezután megjelenik a gomb, ami a linkekhez irányítja. Az új megnyíló lap tetején reklámok lesznek, alatta pedig a „linkek megtekintése” opció. Ezután nem lesz más dolga, mint kiválasztani a szimpatikus szolgáltatót, és a lejátszás gombra kattintani. Hátra lehet dőlni popcornnal, kólával, és élvezni a filmet.

Nagyon tetszett neki az ötlet, főleg, mikor mondtam, hogy rengeteg film található ezen az online filmes weboldalon, és még sorozatok is. Biztos, ami biztos, áthívott, hogy nézzük meg együtt a filmet, legközelebb pedig majd már egyedül is megy neki – hiszen a tenyerében a nem tudom melyik vonal rátermettségre utal!