Égi jelet kapott a barátnőm az új tévéjéhez

Az asztrológia szerintem egy érdekes dolog. Szerintem elég megosztó, a legtöbb ember vagy hisz benne, vagy nem. Én valahol a kettő között állok. Azt elhiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy a bolygók állása befolyásol minket, elvégre, ha belegondolunk a természetre is hatással van, például az aszály, apály esetében. Ugyanakkor azt nem hiszem, hogy a horoszkópunk alapján megmondható, hogy milyenek vagyunk. Persze vannak tipikus sztereotip jellemzők, de ezekre nem lehet azt mondani, hogy teljesen igazak. Igazából, ez kezdetben dacból jött nálam, mert oroszlán vagyok, és egyáltalán nem voltak szimpatikusak az oroszlán jellemzői. De később persze már tudományosabban közelítettem meg a dolgot.

De, van egy ismerősöm, aki nagyon hisz az asztrológiában. Mindig elolvassa a napi horoszkópokat, és ha egy olyan emberről hall valami történetet, akit nem ismer, egyből megkérdezi, hogy mikor született az illető, hogy megtudja, mi a horoszkópja. Nagyon spirituális fajta.

Ennek az ismerősömnek elromlott a tévéje. Vagyis egy ideje már nem úgy működött, ahogyan kellene, és tervben volt egy új televízió vásárlása, de még nem találta meg sem a megfelelő típust, sem a helyet, ahonnan megvásárolná. A munkahelyén azonban kapott egy jelet, egy cetli formájában, amire az volt írva, hogy „TV vásárlás – BestMarkt”.

A BestMarkt egy olyan webshop, ahol sok minden megtalálható. Nem csak tévét lehet vásárolni, hanem különféle egyéb termékeket is, például kerti és barkácsoláshoz szükséges eszközöket, háztartási gépeket, különféle alkatrészeket, játékokat és irodaszereket is. Gyakorlatilag egy komplett nagybevásárlást el lehet intézni egy helyen.

Azt még tudni kell róluk, hogy habár webshopként üzemelnek, van egy üzlethelyiségük is a IX. kerületben, a Ferenc téren. Ahol személyesen van lehetőség átvenni a webshopban megrendelt termékeket, persze csak ha igény van rá, értelemszerűen a házhoz szállítás lehetősége is adott. Az üzlet nem amellett, hogy átvevőhelyként is funkcionál, szervizként is működik. A náluk megvásárolt termékeket, amennyiben probléma van velük, ugyanide be lehet vinni. De a nyitva tartása az üzletnek és a szerviznek nem egyezik. Míg előbbi hétfőtől szombatig nyitva tart, addig a szerviz hétfőtől péntekig elérhető, a nyitvatartási idő után egy órával, egészen este hétig (az üzlet is eddig van nyitva). Természetesen, ha kérdése van az ügyfélnek, akkor mind telefonon, mind pedig e-mailben elérhetőek.

Visszatérve az ismerősömre: a televízió kínálat összesen 19 oldalnyi, ami elég sok. Bár számszerűen nem mondta, hogy mennyi, de úgy körülbelül 300-400 féle tévékészülék közül lehet választani. Hogy egyszerűsítse a keresést egy szűrést állított be, ami négyféle opciót kínál. A tévék sorba rendezése eszerint történhet: az olcsóbbtól a drágábbig és fordítva, népszerűség szerint, illetve értékelés szerint is. Utóbbi két esetben természetesen a legnépszerűbb, illetve a legjobbra értékelt tévék kerülnek előre a listában. Így pedig már könnyen ki tudta választani magának a megfelelő tévét, ami elsősorban a kis cetlin szereplő “TV vásárlás – BestMarkt” üzenetnek köszönhető.