Webtárhely bérlés? A csillagok is megmondják: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest!

A nagynéném, mióta az eszemet tudom, hisz a csillagok, csillagjegyek és az asztrológia varázsában. Rólam már lekopott ez a rajongás és hit, de gyerekként órákig képes voltam hallgatni a magyarázatát, a csillagokat vagy éppen a tenyeremet vizsgálgatva.

Most egy kicsit konkrétabb témában volt szükségem segítségre, mint hogy milyen szakma illik hozzám a tenyerem vagy a csillagok állása alapján. A cégemnek egy weboldalra lenne szüksége, de nem tudom, hol és hogyan érdemes tárhelyet bérelni hozzá.

Mondjuk, arra nem számítottam, hogy nagynéném ezt is a csillagoktól kérdezi majd, de megtette, a válasza pedig ez volt: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest. Valahogy több verzió közül „választották ki a csillagok” ezt a céget, és kissé vonakodva bár, de megnéztem az oldalukat.

Már ahogy megnyitottam, elszálltak a kétségeim: első ránézésre is nagyon profinak tűnt az oldal. Egy átlátható, részletes táblázatba voltak rendezve az elérhető csomagok, amiben minden fontos adatot feltüntettek, ezenkívül pedig olyan szavakon akadt meg a szemem elsőre, mint „tapasztalt rendszergazdák”, „alaposan tesztelt szoftverek” és „képzett ügyfélszolgálat”.

A harmadik dolog pedig, amivel végleg elnyerték első blikkre a bizalmamat, az az 5 napos ingyenes tesztelési lehetőség.

Ezek után nekiálltam átnézni a táblázatot, de hiába a részletesség, nem sokat értettem belőle. Azt láttam, hogy a tárterület, a fizikai memória, a domainek száma és az adatforgalmi limit nagyjából csomagról csomagra nő, bizonyos dolgok pedig állandóak. Ilyen például a korlátlan aldomainek száma, a személyre szabható kéretlen levélszűrés, a korlátlan számú adatbázis, az adminisztrációs felület és a biztonsági mentések.

Szerencsére a táblázat alatt egy egyszerű szöveges felsorolásban összefoglalták, hogy melyik csomagot milyen célra tartják megfelelőnek, milyen célra ajánlják.

A cégünk középvállalkozásnak számít, így erre fókuszáltam, hogy melyik verzió megfelelő nekünk.

SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest

Az SSD Four, SSD Ten és SSD Fifteen csomagok tűntek elsőre érdekesnek. Kisvállalatoknak, közepes látogatottsággal rendelkező oldalaknak, valamint kis- és középvállalkozásoknak ajánlották őket, ebben a sorrendben. Visszatértem a táblázatra, hogy lássam, melyik mivel, és mennyiért ad többet.

Az első kettőnek még éves díja van, az SSD Fifteen csomagnak viszont már havi. A tárterület nagy lépésekben növekszik: 4 giga, 10 giga, illetve 15 gigával rendelkeznek az egyes csomagok. A domainek száma 10, 15 és 25. A fizikai memória 768 MB, illetve 1-1 giga. A CPU sebesség egyformán 100 %, a még nagyobb csomagoknál nő majd 120-ra, 140-re, egészen 160 %-ig.

Az adatforgalmi limit pedig 1-1 TB, illetve 2 terrabyte. Az árak tekintetében 7-8 ezer forint eltérés van a csomagok között.

Úgy döntöttem, hogy nem hozom meg egyedül a döntést, megvitatom majd bent a cégnél a többiekkel, így kijegyzeteltem a legfontosabb infókat, hogy közösen választhassunk majd: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest lehetőségeiről.