Vállalkozást indítottam, mert a horoszkópom azt javasolta

Imádom az asztrológiát, ezért csatlakoztam egy kis közösséghez, amellyel horoszkóp elemző esteket tartunk, jósolgatunk és megvitatjuk a témával kapcsolatos fontos dolgokat.

Az egyik horoszkópos este megfejtettük az én horoszkópom, és az jött ki, hogy mindenképp bele kell vágnom valamilyen vállalkozásba. Elég nagy falatnak éreztem ezt a feladatot, és megijedtem, mert semmi olyanhoz nem értek, amit egyéni vállalkozóként hasznosítani tudnék. Legalábbis ezt hittem. Az egyik barátom felhívta rá a figyelmem, hogy óriási asztrológia guru vagyok, és napjainkban egyre népszerűbb ez a téma. Be kellett látnom, igaza van, ezért elhatároztam, hogy elindítom a saját asztrológiával foglalkozó blogom, és webshopom.

Elsősorban a jóslásról, és a horoszkópokról akarok majd posztolni. Emellett megosztom a saját tapasztalataim, és tanácsokat adok, hogyan teheti valaki jobbá az életét az asztrológia segítségével. A webshopon pedig olyan termékekeket fogok árulni, melyek szorosan kapcsolódnak ehhez a különös tudományhoz, például tarot kártyát és könyveket.

Megvolt a tuti ötlet, így már csak azon a bökkenőn kellett túljutnom, hogy semmit nem értettem a vállalkozásokhoz. Úgy döntöttem, részt veszek egy gyors kurzuson, ahol az égvilágon mindent megtudhatok egy saját business indításáról. Nem hittem volna, hogy így lesz, de egész izgalmas dolgokat tanulhat az ember egy ilyen üzleti képzésen. Sok papír alapú, és elektronikus tudásanyagot kaptam, amin át kellett rágnom magam.

Ahogy tanulmányoztam a vállalkozás indításával kapcsolatos ismeretanyagokat, megtudtam, hogy az induláshoz székhelyre is szükség van. Nekem nincs olyan ingatlanom, amit székhelyként jegyeztethetnék, de szerencsére a székhelyszolgáltatás pont erre nyújt megoldást.

Ez úgy néz ki, hogy vannak vállalkozások, melyek arra szakosodnak, hogy különböző cégeknek, – amelyek nem engedhetik meg maguknak egy székhely megvásárlását -, “kölcsönadják” a saját telephelyükön kialakított székhelyet valamilyen meghatározott összegért. Van olyan eset is, mikor egy vállalat bátran megengedheti magának a székhely kiépítését igénylő befektetést, de adóoptimalizálási okból inkább egy székhelyszolgáltatót választ.

Többen is vannak a piacon, de kétségkívül a legjobb választás a székhelyszolgáltatás24. Több mint tíz év tapasztalatával, különböző csomagokkal és átlagember által is érthető bloggal kápráztatja el az elégedett ügyfeleket.

Honlapjukon a referenciák között találunk világméretű technológiai céget, népszerű bankot, New York székhelyű pénzügyi szolgáltatót és még sok másik vállalatot, melyekről nem is hallottam még. Aki ilyen kaliberű cégeket fel mer tüntetni a saját oldalán az már rossz nem lehet.

Az általuk nyújtott székhelyszolgáltatásnak rengeteg előnye van. Egy kis vállalkozás indítása – amit én is tervezek – esetén például nem kell a székhelyi adminisztráció bonyodalmaival foglalkozni, és irodát bérelni. A bérelt székhelyre érkező csomagokat és leveleket precízen és az időkorlátoknak megfelelően kezelik. Szükség esetén digitalizálják is. Ezzel együtt a postalátogatás fáradalmait is megspórolhatjuk.

Sokan vannak, akik úgy próbálnak spórolni, hogy saját otthonukat nevezik meg székhelynek. Ne tartozzatok közéjük, mert nagyon rossz ötlet. A hatóságok bármikor úgy dönthetnek, hogy tartanak egy ellenőrzést, és akkor aztán páncélajtóval sem tarthatók vissza attól, hogy a privát szférátokban kutakodjanak. Ugyanez vonatkozik a kényszerintézkedésekre. Ha ilyenre kerül a sor, és a saját lakásotok jelentitek be székhelynek, akkor nektek kell tűrni a kellemetlen szituációkat. Ha viszont a székhelyszolgáltatás24 csapatát választjátok, ők fogják kezelni az ilyen helyzeteket, és higgyétek el a szakértelmüknek és tapasztalatuknak hála pontosan tudják, hogy kell ilyen esetekben viselkedni. Az építményadó sem mellékes, amit – ha nem vesztek igénybe székhelyszolgáltatást – rendszeresen fizetnetek kell.

Tehát semmiképp nem jó ötlet a saját otthonunk székhelynek kialakítani. Mi lenne hát, ha egy ismerőst kérnénk meg erre a nemes célra? Kap némi pénzt, és az ő lakása lesz a székhely. Jól hangzik, jogilag is teljes mértékben megvalósítható, de van egy kis bibi. A székhelyekre vonatkozó szabályok szigorúak, és sok elvárásnak kell megfelelni. Nem valószínű, hogy a székhelyszolgáltatónak kinevezett ismerős ezt a felelősségteljes posztot kifogástalanul el tudja látni. Régebben voltak olyan rémtörténetek, hogy nem vettek át valamilyen hivatalos levelet a székhelyen, az visszaküldésre került az adott szervhez, aminek következménye a cég törlése és 5 évi cégvezetéstől való eltiltás lett.

A székhelyválasztás tehát nem vicc, és most még csak a legalapabb dolgokról írtam. Mindenkinek azt javaslom, vegye a fáradtságot, és látogasson el a székhelyszolgáltatás24 oldalára, mert rengeteg pénzt, és időt takaríthattok meg vele.