A jósnőm szerint is váltanom kellene

Ezen a héten is elmentem a jósnőmhöz, ahogy szoktam. Minden hónapban benézek hozzá, mert jó kibeszélni magamból az aktuális gondjaimat és útmutatást kapni hozzá. Az elején még szkeptikus voltam amikor egy barátnőm ajánlotta, de aztán egyre jobban megtetszett a dolog. Elámultam, hogy a kártyák mennyire meglátják mindig az igazat. Azóta rendszeresen járok.

Tehát most is, mint mindig, elmentem hozzá, és elmeséltem a nagy dilemmámat. Mégpedig azt, hogy padlófűtésre váltsak-e. Most egy konvekciós gázos rendszerrel fűtök, de az egészségtelen és elég drága is. Ugyanakkor az átváltás is nagyobb befektetés, és azt sem tudom, lehet-e padlófűtést utólag beszerelni.

Figyelmesen meghallgatott, ahogy szokott, majd kártyát vetett. Érdekes lapok kerültek elő. Mivel már régebb óta járok, kezdem megtanulni, hogy mi mit jelent. Felkerült például egy olyan lap, ami a pénz kiadást jelentette. Ez az én adott esetemben, mind a két opciót takarhatta, azt is hogy fizetem tovább a gázszámlát, meg azt is, hogy beruházok egy padlófűtéses rendszerre. De megjelent mellette a Nap kártya is, ami a megújulást, az új nap lehetőségét szimbolizálja. Tehát a kártyák szerint váltanom kell.

Az egészséget szimbolizáló lap is feltűnt. És való igaz, a padlófűtés sokkal egészségesebb. Egyrészt nem kavarja fel a port, amit így nem kell belélegezni. Márpedig tudjuk, hogy a mindenféle kosz nem tesz túl jót a tüdőnknek. Aztán ott van az is, hogy ez a fűtési rendszer sokkal kisebb hőfokon üzemel, így nem kell félni égéstermékektől amik igen károsak lehetnek. Gondoljunk csak bele, mennyire halálos a szén-monoxid. És persze az sem utolsó szempont, hogy kikerül a gáz a képből, ami még biztonságosabbá teszi az egészet.

Aztán ott volt még a pénzhez jutás lap is, ami furcsa a kiadásokat jelentő lappal együtt. De az én esetemben mindenképpen azt jelenti, hogy hosszú távon megtérül a padlófűtésre váltás. Egyrészt gazdaságosabb, mert úgynevezett sugárzó hővel működik. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül adja át a hőt a szobában lévő tárgyaknak, nem a levegőt melegíti fel. Így nincs hőveszteség. És ha alacsonyabbra csavarjuk a termosztátot, akkor is kellemes hőérzetet kapunk. Ezzel tudunk spórolni. És nem is kell szervizre vagy ellenőrzésre költeni, mert nagyon jó strapabíró képességgel rendelkeznek a fűtőszőnyegek.

Megvitattuk a dolgot a jósnővel. És igen, a kártyák azt mondják, hogy váltsak. Eddig mindig jó döntésnek bizonyult minden amikor megkérdeztem a jósnőt és e-szerint döntöttem. A józan ész is ezt mondja. Hiszen a padlófűtés minden szempontból jobb. Olcsóbb, biztonságosabb és még esztétikusabb is, mert nem kell nagy fűtőtesteket kerülgetni a szobában. Rengeteg hely fölszabadul így. És a padlófűtés utólag is beszerelhető! Mert szinte bármilyen burkolat alá lerakható.

Vidáman jöttem el a jósnőtől. Mert most is megkaptam a választ, amit kerestem.