Nem kell szerencse egy jó laptop szervizhez

„Szerencsés csillagzat alatt született”, szokták mondani arra az emberre, akinek különösebb ok nélkül minden összejön, legyen szó az élet bármely területéről. Talán a horoszkópon múlik, talán csak valakiket kiválasztanak az égiek erre a szerepre.
Személy szerint mindig is irigyeltem az ilyen embereket. Bár nem vagyok az a figura, aki minden körülmények között mágnesként vonzza a szerencsétlenséget, mégis vannak az életnek olyan területei, amelyekben kimondottan peches vagyok, mióta világ a világ.

Azt hiszem, hogy a családomtól örököltem ezt a szupererőt. Minket a vizes blokkok állandó meghibásodása kísér, bárhol is tartózkodjunk. Mióta az eszemet tudom, szinte mindig volt valami baja a vizes blokknak otthon… hol csőtörés, hol a csap esett szét, hol a WC tartály ment tönkre, hol a bojler adta be a kulcsot, hol a zuhanyrózsa vált ketté, hol a csempe esett le magától a fürdőben, hol a konyhai lefolyó szifonja esett atomjaira, elárasztva az egész konyhát, és még sorolhatnám. A hab a tortán, hogy nem csak otthon vonzzuk az ilyen eseteket, de már előre rettegünk, ha mondjuk, szállodába kell mennünk. Egészen biztosan a mi kezünkben marad ott a csap, vagy a mi fenekünk alatt törik szét a WC deszka.

Szóval ezzel a hendikeppel érkeztem meg az életbe, és a családi átok által megbélyegezve megkaptam a saját keresztemet. Nevezetesen azt, hogy az én kezeim között bárminemű műszaki cikk élete igencsak rövidre sikerül. A mobiltelefonjaim rendszerint nem érik meg a fél éves kort, így egy ideje már nem is vagyok hajlandó nagyobb összeget áldozni telefonra, mivel úgyis villámgyorsan a kukába kerül. Volt már olyan televízióm (régi, képcsöves), ami kigyulladt, és volt olyan hűtőszekrényem is, ami teljesen leolvadt, mire hazaértem a munkából, és a mélyhűtőből kifolyt lé ott csordogált a bejárati ajtónál, mikor beléptem.

Előre rettegtem, amikor úgy alakult az életem, hogy szükségem lett egy laptopra. „Vajon mivel fog meglepni az új ketyere? Kigyullad? Megráz? Felrobban? Vagy egyszerűen majd csak nem indul be?”, latolgattam az esélyeimet, amikor kicsomagoltam az újonnan vásárolt számítógépemet.
Bekapcsoltam, és csodák csodájára működött. Olyannyira, hogy éveken át hűségesen szolgált, és már-már azt hittem, hogy végre vége szakadhat a műszaki cikkekkel kapcsolatos balszerencsés szériámnak.
A garanciaidő lejártakor biztos voltam benne, hogy „na, majd most adja be a kulcsot”, de továbbra is rendben működött. Igaz, nagyon vigyáztam rá, minden előírást betartottam.

Aztán persze megtörtént az elkerülhetetlen. Egyik reggel leültem a laptop mellé a kávémmal és a reggeli pirítósommal, hogy elolvassam a híreket, amíg megreggelizek. Olyan szerencsétlenül sikerült letennem a bögrémet, hogy az egész tartalma a laptop billentyűzetére folyt. Ösztönös reakcióm némi káromkodás, saját felmenőim szidása, aztán hisztérikus zokogás volt. Azonnal kikapcsoltam a gépet, és megpróbáltam felitatni a kávét papírtörlővel. Nagyjából sikerült, majd vártam pár órát a bekapcsolással, hogy ki tudjon száradni. Amikor úgy ítéltem meg, hogy mostanra már biztos kiszáradt, megpróbáltam bekapcsolni. Mondanom sem kell, hogy nem kapcsolódott be.

pcmentor.hu/acer-laptop-szerviz-budapest

Úgy tűnt, hogy a laptopom innentől legfeljebb egy csinos levélnehezékként funkcionálhat, amikor az egyik barátom ajánlotta a pcmentor.hu/acer-laptop-szerviz-budapest oldalt. Szkeptikus voltam, hogy egy „beázott” készülékkel mégis mit lehet tenni, de tettem egy próbát, és elvittem a laptopomat a pcmentor.hu/acer-laptop-szerviz-budapest oldalon megadott címre. Ha meg tudják javítani, még mindig olcsóbban jövök ki, mintha új laptopot kell venni, legrosszabb esetben pedig csak a bevizsgálás díjába kerül, de akkor legalább tudni fogom, ha menthetetlen. Otthagytam a számítógépemet, és vártam, hogy jelentkezzenek. Pár nappal később kaptam a telefont, hogy sikerült megjavítani, és mehetek érte. Szerencsére nem bizonyult végzetesnek a laptop és a reggeli kávé találkozása. Rettentően boldog voltam! Most nagyon megterhelte volna a pénztárcámat, ha új számítógépet kell vásárolnom. Ettől függetlenül végigböngésztem a pcmentor.hu/acer-laptop-szerviz-budapest oldalt és a további menüpontokat is, így kiderült számomra, hogy új laptopokat is árulnak. Ha egyszer végleg kimúlik a jelenlegi harcos túlélő, akkor biztosan tőlük veszem majd az új laptopomat is.