A csillagok is megírták a bajt

Ahogy már korábban is említettem, rászoktam arra, hogy minden nap elolvasom a horoszkópom a kedvenc asztrológiai portálomon. Ez amolyan kis reggeli szertartássá vált számomra. Miközben elkortyolgatom reggeli után a nagy bögre kávémat, átfutom, hogy mit jósolnak nekem a csillagok az előttem álló napra. Természetesen nem hiszek el belőle mindent, de ha valami jót írnak, akkor nagyobb várakozással és lendülettel megyek neki a napnak, ha pedig rosszat, akkor elővigyázatosabbá válok.

Nem történt ez másként múlt vasárnap sem. Éppen a gőzölgő feketémet ittam, mikor ahhoz a részhez értem a napi horoszkópomban, hogy azon a napon legyek nagyon résen, mert valami probléma adódhat. Mondanom sem kell, hogy nem dobódtam fel tőle túlzottan, főként, hogy általában valamilyen szinten be szokott igazolódni a jóslat. Ráadásul épp hétvége volt és arra készültem, hogy elmegyek kirándulni ebben a szép időben.

Így hát kissé óvatosabban, de elkezdtem összekészülni a túrázáshoz. Próbáltam mindenre gondolni, így még ragtapaszt is tettem a hátizsákomba. Indulás előtt még egyszer gyorsan elszaladtam a mosdóba, hogy amennyire ez megoldható, ne az erdőben kelljen ehhez megfelelő helyet keresgélnem. Már kezdtem reménykedni benne, hogy nem jön be ez a negatív jóslat, de természetesen pont ekkor jött a baj! Próbáltam lehúzni a WC-t, de sajnos teljesen eldugult és egyre emelkedni kezdett benne a vízszint! Attól féltem, hogy túl is fog folyni, elönti a padlót és eláztatom az alattam lakókat..

Kissé kétségbe estem, mert nincs lakásbiztosításom és nem fordult elő velem még soha ilyesmi. Az már tisztán látszott, hogy az aznapi kirándulásomnak lőttek, mindenesetre ezt a problémát azonnal orvosolni kell! Próbáltam higgadt maradni és átgondolni, hogy ki segíthetne. Arra jutottam, hogy az lenne a legokosabb, ha képzett szakemberekre bíznám a feladatot. A 21. században adta magát, hogy az Interneten keressek először. Beírtam a keresőbe, hogy duguláselhárítás Budaörs. Rögtön ki is dobott egy szimpatikus céget, akik láthatólag profik a témában. Először aggódtam, hogy a vasárnap miatt várnom kell legalább egy napot, vagy hogy Budaörsre nem jönnek ki, de aztán láttam a honlapjukon, hogy van náluk ügyelet és a duguláselhárítás Budaörsön sem okoz nekik problémát. Ennek őszintén megörültem, mert nem tudom hogy oldottam volna meg hétfőig, hogy ne használjam a toalettet.

Fel is hívtam őket gyorsan, s meglepetésemre azt mondták, hogy már egy óra múlva meg is érkeznek! Ekkor megfogalmazódott bennem, hogy ez már a második jó hír volt aznapra, amiről a horoszkópom hallgatott! Amikor pedig megérkeztek, kiderült, hogy van harmadik is, mert az egyik szerelő srác igencsak jóképű volt, csakúgy mondom. 😊

Amikor felmérték a helyzetet, mondták, hogy nagy szerencse, hogy azonnal őket hívtam és nem kezdtem bele a különböző házi praktikákkal való javításba, mert abból még nagyobb baj lehetett volna. Ha lefolyótisztító vegyszerekkel próbálkoztam volna, akkor az vagy nem működött volna a hidegvíz miatt, vagy olyan nagy bajt csinál, hogy aztán már a WC-t is le kellhetett volna bontani. A csőgörény szintén nem lett volna egy szerencsés próbálkozás, mert annál is előfordulhat, hogy beszorul, és megesik, hogy az egész WC csészét ki kell cserélni. Így viszont megnyugtattak, hogy nem lesz gond, lazítsak, kis idő és minden újra rendben lesz.

Nem telt bele fél óra és valóban el is hárult a probléma. A végén kicsit sajnáltam is, hogy ilyen gyorsan végeztek, mert így nem sok időm volt összeismerkedni a jóképű szakemberrel. Na nem baj, viszont így még időben voltam, hogy mégis el tudjak menni arra a kirándulásra és élvezzem az őszi napsütést és a színes falevelek által megfestett szépséges tájat.