Kos vagyok, vajon ezért imádom a forróságot?

Olyan kérdés ötlött fel bennem, amit komolyan fel akarok vetni az asztrológusnál, ahol már kétszer jártam. Arra vagyok kíváncsi, lehet-e összefüggés aközött, hogy az egyik tűzjegyben születtem, és fizikailag is imádom a forróságot. Egyre jobban rettegek a téltől is, ami már nincs messze. Két hónap és ránk köszönt!

Azon töprengek, kéne valami megoldást találni erre, hiába újíttattuk fel ugyanis tavaly a komplett fűtési rendszerét is háznak. A szobámban, ahol a legtöbbet tartózkodom, továbbra is szeretnék még, és még inkább meleget. Úgy érzem jól magam. Nekem az “alap fűtésszint” sosem elég. A saját kis “kuckómat” mindig túlfűtöm, más helyiségekhez képest. A KlimaGlobal.eu oldalon azt olvastam, hogy a hűtésre és fűtésre is alkalmas klímák, ha csak a fűtés a fontos, akkor talán túl energiaigényesek. Inkább arra ajánlják őket, hogy a hűtést végezzék az év nagyobbik részében. Rengeteget kupálódtam erről az oldalról! Ők például a fan coilt ajánlják, mert az kis helyet igényel, nincs külön kültéri és beltéri egysége, sőt nagyobb a teljes hőleadó felülete, mint egy radiátoré.

A párom azonban nem érti meg a problémámat. Neki néha még sok is a fűtés, ezért maximum a klímát preferálná és szerinte állítsam azt néha akkor melegítésre. Nyáron meg jól jönne a leginkább kánikulába hajló napokon az inverz hatása… Nem tudom mi lesz a döntés, de a KlimaGlobal.eu megfelelő társaságnak tűnik, hogy kikérjük a szakmai véleményüket. Sőt, a régimódiasabb élettársam részben ezt már meg is tette… Ő a telefonálás híve. Azt mondta, rendkívül nyitottan és segítőkészen álltak a problémához. Elmondták, hogy bizonyos esetekben tényleg a fan coil jelent megoldást, de függ az ingatlan kialakításától az, hogy klímát lehessen optimálisan használni a fűtéshez. Szívesen kijönnek és megnézik a helyszínt. A párom sokpontosra értékelte az (előzetes) ügyintézést, de én, addig is a weboldalukra hagyatkozom, mert az is nagyon barátságos és sokat megtudtam sok mindenről.

Írnak mindenféle energiatakarékos, új megoldásról, például a hővisszanyerő szellőtetőről, ismertetik a klímák fajtáit és felépítését. De olyan nagyobb lakóhelyek fűtésére, amelyek még csak most állnak valamiféle felújítás előtt, ismertetik a hőszivattyús technológiát és annak sajátosságait is.

KlimaGlobal.eu

Azt írják, már nagyon régóta dolgoznak például klímákkal és van miből választani, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy ide, nekünk mit ajánlanak. Már alig várom, hogy jöjjenek, mert tényleg imádom, ha meleg van itt, az emeleti helységben, és én még sosem láttam olyan részletes leírásokat, már eleve a kapcsolatfelvételre optimalizált weboldalon, mint a KlimaGlobal.eu-n. Annak is igyekeznek felvilágosítást adni, aki még nem döntötte el, egyáltalán keresse-e őket, vagy be akar-e ruházni ilyesmi. Persze, lehet online is ajánlatot kérni bármire, elég hozzá e-mail cím. Tuti, hogy ott is részletes felvilágosítást adnak, ha írunk neki konkrétumokat, hogy mit szeretnénk és hová. Szóval biztos vagyok benne, hogy jóra számíthatunk tőlük. Abban kivételesen egyetértünk a párommal, hogy ez már félig el szokott dőlni a telefonáláskor, mert van, aki nem fordít már az elejétől fogva elég figyelmet a vevőre. Nos, ők nem ilyenek voltak, ők már látatlanban is érdemben gondolkodtak a feladaton, amit adni készülünk nekik, úgyhogy nem is keresünk mást. KlimaGlobal.eu!