A negatív jóslat is motiválhat – így lett nyári gumi az autómon

Nagyon bírom az anyósomat, igazán jóban vagyunk, csak egyetlen dologgal tud néha az agyamra menni: az asztrológiával. Minden nap olvas horoszkópot, szilárd meggyőződése, hogy az emberek a csillagjegyük és a csillagok aktuális állásának befolyásoltsága alatt cselekednek, így mi tulajdonképpen aligha tehetünk bármiről is. Néha jól elszórakozom a babonáin és a kitalált meséin, máskor viszont az idegeimre megy, amikor túlzásba viszi.

A minap kitalálta, hogy jósol nekem. Mondtam, hogy most nem érek rá, sietnem kell a gyerekért az oviba, de végül meggyőzött, hogy csak két perc az egész, kénytelen voltam beadni a derekam. Elővette a kártyáit és kiterítette elém. Egyszer csak megszólalt, hogy valami szörnyű baleset leselkedik rám, ha nem viszem el szervizbe az autómat és nem közlekedem fokozott elővigyázatossággal. Igyekeztem hálásnak tűnni, amiért figyelmeztetett, de belül felháborodtam, hogy ilyenekkel ijesztget. Hamarosan sikerült elszakadnom tőle és elmenni az óvodába Sáriért.

Nem hittem el, amiket mondott, de azon kaptam magam, hogy duplán körülnézek a kereszteződéseknél és egy darab km/h-val sem lépem túl a megengedett sebességet. Amint hazaértünk, felcsaptam a laptopomat, hogy rendeljek nyári gumit. Már április eleje volt és igencsak érett a nyári gumira való váltás. Nem hittem az anyósom vészjósló mondókájának, de abban igaza volt, hogy nem szabad téli gumival mászkálni az utóbbi időszakban hirtelen beköszöntött melegben. Találtam egy megbízhatónak tűnő webshopot, a gumidiszkont.hu webáruházat, ahol tonnaszámra lehetett kapni nyári gumi abroncsot. Annyiféle volt, hogy inkább megvártam a férjemet, hogy hazaérjen és segítsen, melyik gumi a legjobb fajta. Az oldal is adott sok segítséget ezzel kapcsolatban, de én annyira sem értek hozzá, hogy ez alapján eldöntsem, melyik nyári gumi kell nekünk.

Addig azért körülnéztem az oldalon, hátha sikerül megfejtenem valamit a nyári gumikkal kapcsolatban. A főoldalon található kereső egyből ad egy kis segítségek a kételkedőknek és bizonytalanoknak. Háromféleképpen lehet keresni, az autó típusának megadásával, a méret megadásával vagy pedig kulcsszavas kereséssel. Én beírtam a keresőbe, amennyire pontosan tudtam az autóm adatait (de nem voltam száz százalékig biztos a helyességében), majd a keresésre kattintottam. Ekkor több oldalnyi találatot dobott ki az oldal, úgyhogy mire végignéztem párat, teljesen elvesztem benne. Sokféle márka és típus közül lehet választani, a legkülönbözőbb árkategóriákban, úgyhogy garantáltan mindenki talál magának pénztárcabarát, megfelelő gumiabroncsot.

Az általános információk fül alatt olvastam, hogy lehetőség van házhozszállításra is, de telephelyre is lehet rendelni a gumikat, ahol kérésre el is végzik a szakemberek a nyári gumi felszerelését. 12 óra előtti megrendelés esetén egy munkanap, dél utáni rendeléskor pedig két munkanap alatt szállítják ki a gumikat. Kizárólag új gumikat forgalmaznak, használtat nem, ez nem is lenne biztonságos. A gumik így biztosítottan magas minőségűek és megbízható forrásból származnak.

Amikor hazaért a férjem, elújságoltam neki, hogy az anyja megint jósolt nekem és riogatott az autóbalesettel. A férjem már csak nevet ezeken a dolgokon, tudja, milyen, amikor az anyja belejön az ezotéria témába. Bizonygattam, hogy de hát én sem hittem neki, én mindig óvatosan vezetek. A következő pillanatban a férjem megpillantotta a laptopomon megnyitott webáruház “nyári gumi akció” feliratát és láttam, ahogy elnyom egy mosolyt. Mentegetni kezdtem magam, hogy már épp ideje kicserélni az autómon a téli gumit, mert már régóta meleg idő van. Csak őt vártam haza, hogy segítsen megrendelni a megfelelő darabot. Erre közölte, hogy nagyon örül neki, hogy foglalkozom vele, de az autómon már egy hónapja nyári gumi van, amit történetesen erről az oldalról rendelt. Egy kicsit égett a fejem, de végül is megnyugodtam, hogy végig biztonságban voltam és mindketten nevetésben törtünk ki.